Przejdź do wersji zoptymalizowanej dla osób niewidzących i słabowidzących
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do menu górnego
Przejdź do treści głównej
Przejdź do mapy serwisu
Przejdź do stopki
Fotografia w górnej animacji: 13669391_1755711541338140_5384528410555729772_o Fotografia w górnej animacji: 14855936_1146204418789641_1292843059672234956_o Fotografia w górnej animacji: 16113216_1832883376954289_2697414303397934332_o Fotografia w górnej animacji: 3 Fotografia w górnej animacji: ga_4 Fotografia w górnej animacji: ga_8 Fotografia w górnej animacji: ga_mapa Fotografia w górnej animacji: Obraz_008 Fotografia w górnej animacji: P1210067

Jadłospis

 

JADŁOSPIS 

12.06 - 30.06.2017 r.

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

12.06.2017 poniedziałek

 

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, ogórek, szynka.
Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa owocowa.
Ziemniaki, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Sok jabłkowy.

Snacki popcornowe na bazie kukurydzy.

13.06.2017 wtorek

 

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup.
Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Grochówka.

Makaron spaghetti, sos boloński.
Sok jabłkowo – gruszkowy.

Drożdżówka.

14.06.2017 środa

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, ser żółty, pomidor.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Rosół z lanym ciastem.

Ziemniaki, mięso w jarzynach.

Sok jabłkowo – brzoskwiniowy.

Deserek Monte.

16.06.2017 piątek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem,

pasztet drobiowy, ogórek.

Kawa z mlekiem.

Lody.

Zupa węgierska.

Pierogi z truskawkami.

Sok jabłkowy.

Wafelek „Grzesiek”.

19.06.2017 poniedziałek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, sałata, szynka drobiowa.

Kakao.

Owoc sezonowy.

Zupa jarzynowa.

Naleśniki Shreka i z brązowym cukrem.

Sok jabłkowo – brzoskwiniowy.

Sałatka owocowa, ciastko.

20.06.2017 wtorek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, serek smażony, zupa mleczna z płatkami. Herbata.

Owoc sezonowy.

Rosół z makaronem.

Ziemniaki, kurczak pieczony, marchewka z groszkiem.

Sok jabłkowo – gruszkowy.

Kisiel z mleczkiem waniliowym.

21.06.2017 środa

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa ogórkowa.

Ryż, kurczak po chińsku. Sok jabłkowy.

Galaretka z owocami.

22.06.2017 czwartek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, pasta z wędliny z natką pietruszki.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa wiedeńska.

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z zielonego ogórka.

Sok jabłkowo – brzoskwiniowy.

Ciastko, owoc.

23.06.2017 piątek

BUFET

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, wędlina, jajko, papryka, pomidor, ogórek.

Kakao.

Owoc sezonowy.

Zupa pomidorowa.

Ziemniaki, jajko sadzone, mizeria.

Sok jabłkowo – gruszkowy.

Pieczywo chrupkie.

26.06.2017 poniedziałek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, twarożek ze szczypiorkiem. Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa kalafiorowa.

Pyzy, pieczeń, kapusta gotowana.

Sok jabłkowy.

Kaszka manna na żółtku z sosem truskawkowym.

27.06.2017 wtorek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, serek topiony.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Krupnik.

Ziemniaki, łopatka gotowana w sosie śmietanowo – ziołowym, marchewka duszona.

Sok jabłkowo – brzoskwiniowy.

Ciastko, owoc.

28.06.2017 środa

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, rzodkiewka, szynka.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa neapolitańska.

Ziemniaki, sznycel górski, ogórek kwaszony.

Sok jabłkowo – gruszkowy.

Jogurt owocowy.

29.06.2017 czwartek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, pasta serowo – dżemowa.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Zupa węgierska.

Kluski kładzione, kapusta biała gotowana.

Sok jabłkowy.

Ciastko, owoc.

30.06.2017 piątek

Chleb razowy, żytni, pszenny z masłem, pasta z wędliny z zieloną pietruszką.

Kawa z mlekiem.

Owoc sezonowy.

Rosół na ryżu.

Placuszki z kiełbasą i warzywami.

Sok jabłkowo – brzoskwiniowy.

Ciastko, owoc.

 

  1. Zupy przygotowywane są na wywarze warzywnym na mięsie bez przypraw zawierających glutaminian sodu.

  1. Stosujemy sól niskosodową.

  1. Soki owocowe przygotowywane są z 100% świeżego soku tłoczonego z owoców naturalnych (Owoc Sandomierski).

  1. Kawa z mlekiem, kakao, napoje owocowe i herbaty słodzone są miodem.

  1. Woda podawana na życzenie (dystrybutory z wodą na każdej sali).

  1. Występują następujące składniki alergenne:

  • produkty zbożowe zawierające gluten,

  • seler,

  • mleko i produkty pochodne,

  • orzechy i sezam,

  • migdały,

  • miód,

  • kakao.

  1. Do wglądu zeszyt składników wykorzystywanych do sporządzania gotowych potraw.

Zastrzega się prawo zmiany w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.

Jadłospis układały:

Dyrektor przedszkola – Elżbieta Kubera
Kucharka – Halina Arim
P.o. intendenta – Monika Majchrzycka

Przedszkole nr 2 „Słoneczna Gromada” w Śremie
ul. Adama Mickiewicza 91, 63-100 Śrem
tel.: 61 283 56 63
email: slonecznagromada@wp.pl
NIP: 785-16-10-133
projekt i hosting: INTERmedi@ | zarządzane przez: CMS - FSI
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności.
Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij